[huge_it_slider id=”23″]

De poort van het wooncomplex De Ellips is een stralend kunstwerk geworden. Het gebouw is een ellipsvormig wooncomplex met een grote binnentuin. De entree poort naar de tuin is maar liefst tweeënhalve verdieping hoog en acht appartementen breed. Drie enorme betonnen platen ondersteunen de entree. Tot voor kort was dat een grijze massa.

Komende vanuit het Huijgenspark of vanaf het Rijswijkseplein stralen de frisse kleuren van de enorme muurschilderingen je tegemoet. Zes vrolijke afbeeldingen van ieder 5 meter hoog en 2.20 meter breed. Hier wil je graag even langs of tussendoor lopen. Wat een heerlijke uitbundige entree van De Ellips, en wat een levendige uitstraling richting de omgeving.

Woningcorporatie Staedion is eigenaar van het wooncomplex. De corporatie kent sinds 2015 de prijsvraag ‘Mijn Thuis’. Onder het mom ‘Hoe voelen bewoners zich nog beter thuis’ kunnen bewoners ideeën en aanvragen indienen. Die ideeën kunnen heel breed zijn, van ouderensoos tot moestuin tot speelplek. Monique Rijksen , architect en bewoner van De Ellips heeft een aanvraag ingediend ter verfraaiing van de betonnen entree van hun complex. En die is gehonoreerd.

Proces

Voor het ontwerp gingen Margriet en Monique samen in gesprek met de kinderen en volwassenen die er wonen. Daar kwamen twee thema’s uit: bloemen en kinderen. Monique en Margriet bedachten om weideplanten/ onkruid uit te vergroten en dan de kinderen er als het ware doorheen te laten klauteren. Margriet heeft de kinderen van het complex laten spelen in de speeltuin, ze gefotografeerd en nagetekend. Zo zijn de jeugdige bewoners van De Ellips al klimmend in enorme planten op de muren terechtgekomen. Een waar feest voor bewoners en passanten.